Ελληνικά | English

Οινόφυτα

Εργοστάσιο Οινοφύτων
Εργοστάσιο Οινοφύτων

Η κεντρική μονάδα παραγωγής των προϊόντων PepsiCo-HBH βρίσκεται στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1998. Η έκτασή της ξεπερνά τα 80 στρέμματα ενώ οι στεγασμένες εγκαταστάσεις της καταλαμβάνουν συνολικά 16 στρέμματα στα οποία περιλαμβάνονται και μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι για τα όλα τα προϊόντα.

Ήδη από τα αρχικά στάδια του σχεδιασμού της, η κεντρική μονάδα παραγωγής οργανώθηκε άρτια έτσι ώστε να μπορεί να διασφαλίζει Ταχύτητα και Ποιότητα παραγωγής, τηρώντας τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος. Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα τις προδιαγραφές αυτές, αν επισκεφθείτε της ενότητες: Ποιότητα και ασφάλεια και Περιβαλλοντική Πολιτική.

Το εργοστάσιο Οινοφύτων έχει 4 γραμμές παραγωγής:

 • γυάλινης επιστρεφόμενης φιάλης,
 • κουτιού,
 • μη επιστρεφόμενης γυαλινης φιάλης,
 • φιαλών ΡΕΤ
Στο εργοστάσιο Οινοφύτων εμφιαλώνονται και αναψυκτικά σε συμπυκνωμένη μορφή. Τα αναψυκτικά αυτά προορίζονται για χώρους φιλοξενίας που διαθέτουν ειδικό μηχάνημα σερβιρίσματος, όπως fast food, σινεμά, γήπεδα κ.λπ.

Διαδικασία παραγωγής

Το πρώτο στάδιο είναι η κατεργασία νερού ώστε να εξασφαλιστεί η άριστη Ποιότητά του τόσο από ποιοτικής όσο και από μικροβιολογικής πλευράς. Το νερό είναι το κύριο συστατικό των προϊόντων μας γιατί περιέχεται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% και αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα για τη γεύση και την Ποιότητα του τελικού προϊόντος. Μας παρέχεται από την ΕΥΔΑΠ ακατέργαστο, προέρχεται είτε από την λίμνη της Υλίκης είτε από το Μόρνο και είναι το ίδιο νερό που επεξεργάζεται και η ΕΥΔΑΠ για την υδροδότηση της Αθήνας και των περιοχών της Ατιικής.
Την κατεργασία νερού ακολουθεί το δεύτερο στάδιο παρασκευής των προιόντων μας , όπου πραγματοποιείται η πλήρως αυτοματοποιημένη ανάμειξή του με τα υπόλοιπες βασικές πρώτες ύλες (χυμούς, ζάχαρη κ.λπ).
Στο επόμενο στάδιο παραγωγής πραγματοποιείται περαιτέρω προσθήκη νερού και διοξειδίου του άνθρακα (για όποια προιόντα χρειάζεται). Το προιόν μας πλέον είναι έτοιμο για το επόμενο στάδιο, αυτό της εμφιάλωσης.
Στο εργοστάσιό μας λειτουργεί εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου, πλήρως εξοπλισμένο με όργανα μετρήσεων τελευταίας τεχνολογίας. Το εργαστήριο απασχολεί άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό, το οποίο παρακολουθεί κάθε φάση της παραγωγικής διαδικασίας. Πραγματοποιούνται οι αυστηρότεροι μικροβιολογικοί έλεγχοι και χημικές αναλύσεις για τις πρώτες ύλες,το τελικό προϊόν και τα υλικά συσκευασίας. Όλοι οι ειδικοί εργάζονται βάσει των αυστηρών και υψηλών προδιαγραφών που έχει θέσει η PEPSICO για όλες τις οργανωτικές της μονάδες ανά τον κόσμο.

Συσκευασία ΡΕΤ

Μια από τις βασικότερες στον κλάδο των αναψυκτικών, η συσκευασία ΡΕΤ παράγεται από προ-μορφοποιημένη πρώτη ύλη που καταφθάνει στο εργοστάσιό μας σε μορφή δοκιμαστικού σωλήνα. Ο σωλήνας αυτός θερμαίνεται σε ειδικό φούρνο και κατόπιν φουσκώνεται με υψηλή πίεση αέρα μέσα σε ειδικά καλούπια. Οι φουσκωτικές μηχανές του εργοστασίου έχουν δυνατότητα παραγωγής πλήθους διαφορετικών τύπων φιαλών.

Αφού πάρουν την τελική μορφή τους, οι φιάλες ΡΕΤ μέσω μιας εντελώς αυτοματοποιημένης διαδικασίας :

 • πλένονται
 • γεμίζουν με αναψυκτικό
 • τοποθετείται το καπάκι
 • γίνεται έλεγχος στάθμης
 • τοποθετείται η κατάλληλη ετικέτα πάνω σε κάθε φιάλη. Η ετικέτα αυτή αναφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα προϊόντα μας, όπως τα συστατικά, οδηγίες αποθήκευσης, το εργοστάσιο παραγωγής κ.λπ.
 • τυπώνονται οι κωδικοί παραγωγής και η ημερομηνία λήξης των προϊόντων. Από τον κωδικό παραγωγής βρίσκουμε πότε και ποια ώρα έγινε η εμφιάλωση. Κατ’ επέκταση, μπορούμε να βρούμε όλες τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιήθηκαν καθώς και όλους τους ελέγχους που έχουν γίνει για αυτή την παρτίδα

Η σύγχρονη γραμμή παραγωγής PET έχει τη δυνατότητα εμφιάλωσης έως και 14.000lt την ώρα.

Γυάλινο μπουκάλι

Συνήθως το ονομάζουμε RB, από τα αρχικά των λέξεων Returnable Bottle. Για το γυάλινο μπουκάλι ακολουθούμε τις εξής διαδικασίες:

 • Πλένεται και απολυμαίνεται σε υψηλή θερμοκρασία
 • Περνάει από ηλεκτρονικό οπτικό έλεγχο ώστε να εξασφαλιστεί η απόλυτη καθαρότητα της φιάλης
 • Γεμίζεται
 • Σε επόμενο σταθμό της γραμμής παραγωγής, τοποθετείται το πώμα και η ετικέτα

Η γραμμή παραγωγής του RB έχει δυνατότητα εμφιάλωσης έως και 9.000lt την ώρα.

Εκτός της επιστρεφόμενης φιάλης, υπάρχει και η γραμμή παραγωγής της γυάλινης φιάλης μιας χρήσης, NRB (Non Returnable bottle). Η γραμμή του NRB έχει δυνατότητα παραγωγής 6.000lt την ώρα.

Κουτί

Σε ειδική γραμμή παραγωγής συσκευάζονται αναψυκτικά σε κουτί με δυνατότητα εμφιάλωσης έως και 26.000lt την ώρα. Στην ίδια γραμμή, εκτός από τα προϊόντα της PepsiCo-HBH παράγεται και το πρωτοπόρο στην Ελληνική αγορά LIPTON ICE TEA.
Τα στάδια της εμφιάλωσης σε κάθε γραμμή παραγωγής ακολουθούνται από :

 • Την τοποθέτηση τους σε παλέτες
 • Την μεταφορά τους στις αποθήκες
 • Την προώθησή τους στην αγορά

Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης του εργοστασίου των Οινοφύτων αποτελούν την αφετηρία του δικτύου διανομής των προιόντων μας για όλη την Ελλάδα.

Η άψογη εμφάνιση και η κορυφαία Ποιότητα των προϊόντων που παράγονται από τα εργοστάσιά μας, είναι το κλειδί για την αποτελεσματική προώθηση και την προνομιακή τοποθέτηση των προϊόντων μας σε όλα τα κανάλια της αγοράς. Αποδεικνύουν τον σεβασμό της PepsiCo-HBH στους πελάτες και καταναλωτές.

Στο εργοστάσιο Οινοφύτων:
 • Η παραγωγική διαδικασία είναι πιστοποιημένη κατά το πρότυπο Ποιότητας ISO 9001
 • Το σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης είναι πιστοποιημένο κατά ISO 14001
 • Το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων είναι πιστοποιημένο κατά FSSC 22000.

   
Διεύθυνση:

PepsiCo-HBH A.B.E.
ΒΙ.ΠΕ. Οινοφύτων
57ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας
32011, Οινόφυτα Βοιωτίας
Τηλ. 22620 51400
Fax 22620 32984

Γραμμή Καταναλωτών

Επικοινωνήστε με την PepsiCo-ΗΒΗ
800 1173774
χωρίς χρέωση
Pepsico